Initial Suomessa

Initial on osa Rentokil-Initial -yhtymää joka on maailman johtava saniteettitilojen hygieniapalveluiden toimittaja.

Etusivu

Urheilukassissa piilee hygieniariski ‚Äď muista tyhjent√§√§ jumppalaukku

25/08/2015

Koulujen ja harrastusten alettua on aika kiinnittää entistä enemmän huomiota urheilulaukkujen hygieniaan. Hygienia-alan asiantuntija Initial tutki lasten urheilulaukkuja, ja havaitsi, että 60 prosentissa urheilulaukuista piilee suuri bakteeririski.* Suurin osa leviävistä bakteereista on kolibakteereja, eli niin sanottuja suolistobakteereja, jotka ovat usein merkki huonosta käsihygieniasta.

Erityisesti nahkalaukkujen huokoinen pinta on oiva lisääntymispaikka bakteereille verrattuna laukkuihin, jotka on tehty kankaasta tai nailonista. Materiaalin lisäksi bakteerien syntymistä jumppakassissa edesauttaa hikisten urheiluvaatteiden tuoma kosteus suljetussa tilassa sekä liikuntasalit, joissa useat ihmiset kuormittavat bakteerikantaa. Bakteerien vähentämiseksi laukku tulisi aina tyhjentää hikisistä vaatteista ja jättää aukinaisena kuivumaan.

Flunssakauden bakteerit suoraan laukkuihin

Urheilulaukut keräävät myös merkittävän määrän bakteereja käsien kautta, joten etenkin alkavana flunssakautena käsien pesun tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.

‚ÄĚUrheilulaukut kulkevat mukanamme kotiin, ty√∂paikalle, autoon ja julkisiin kulkuv√§lineisiin ja pikkuhiljaa ne ker√§√§v√§t entist√§ enemm√§n bakteereja ja viruksia itseens√§. Hyv√§ k√§sihygienia on paras keino bakteerien levi√§misen ehk√§isemiseksi‚ÄĚ, kertoo Initialin asiakasvastaava Erja Hietala.

Koululaisille olisikin hyvä muistuttaa käsienpesun tärkeydestä sekä opettaa oikeaoppinen käsienpesu; saippuaa tulee hieroa käsissä noin 30 sekuntia, jonka jälkeen kädet huuhdellaan huolellisesti lämpimällä vedellä.

Muista tämä käsiä pestessäsi:

  • Poista kaikki korut k√§sist√§si
  • Saippuaa pit√§isi hieroa k√§siss√§ noin 30 sekuntia
  • Muista my√∂s sormenv√§lit, k√§mmensel√§t ja peukalot
  • My√∂s kynnet ja erityisesti kynnenaluset ker√§√§v√§t paljon bakteereja
  • Kuivaa k√§det ja sormenv√§lit huolella, bakteerit rakastavat kosteita k√§si√§
  • Sulje hana paperilla, hana on bakteeripommi

 

*Tutkimus on toteutettu kesäkuussa 2015 Iso-Britanniassa. Tutkimuksessa testattiin 40 urheilulaukkua, joista otettiin näytteet sekä laukkujen kahvoista että sisäosista.