Initial Suomessa

Initial on osa Rentokil-Initial -yhtymää joka on maailman johtava saniteettitilojen hygieniapalveluiden toimittaja.

Etusivu

Käsidesi on oikein käytettynä hyödyllinen

25/03/2015

16.2.2016

Saippuan puuttuminen voi yllättää lomailijan vaikkapa lentomatkalla tai ravintolan vessassa. Hiihtolomareissulaisen käsimatkatavaroista kannattaakin varata tilaa käsidesipullolle. Tehokkaimmat käsidesit tehoavat paitsi influenssaviruksiin, myös vatsatautia aiheuttavaan norovirukseen.

Vilkkaat lentokentät, kuhisevat kahvilat ja vilkkaat ostoskeskukset ovat viruksille ja bakteereille oivallisia paikkoja löytää uusia kantajia. Hiihtolomareissut osuvat vuoden pahimpaan influenssa aikaan, joten käsihygieniaan kannattaa lomahuumassa kiinnittää erityistä huomiota.

Tehokkain tapa selättää pöpöt on helppo: kädet pestään huolellisesti saippualla, huuhdellaan ja kuivataan hyvin puhtaaseen paperiin tai pyyhkeeseen.

‚ÄĚAina saippuaa ei kuitenkaan ole tarjolla, jolloin k√§sien mekaaninen hieronta juoksevan veden alla vie ainakin osan bakteereista menness√§√§n, lis√§ksi k√§sien kunnollinen kuivaus on t√§rke√§√§. Vesipesu on syyt√§ t√§ydent√§√§ k√§sidesill√§. K√§sidesit ovat eritt√§in tehokkaita etenkin influenssaviruksia vastaan‚ÄĚ sanoo Initialin avainasiakasp√§√§llikk√∂ Erja Hietala.

Kun käytät käsidesiä, on syytä muistaa kolme helppoa sääntöä:

  1. Annostele käsidesiä riittävästi.
  2. Anna käsidesille aikaa vaikuttaa.
  3. Anna käsien kuivua. Kosteiden käsien kuivaaminen vaikkapa housuntakamukseen tai paidanhelmaan tekee tyhjäksi hyvät aikeet.

‚ÄĚK√§sipesun j√§lkeen on syyt√§ muistaa hanan sulkeminen turvallisesti. Vesihana ja wc-tilojen ovet kannattaakin avata vaikkapa kyyn√§rp√§√§ll√§. N√§in k√§det pysyv√§t puhtaana ainakin wc:st√§ ulos asti‚ÄĚ Erja Hietala muistuttaa.