Initial Suomessa

Initial on osa Rentokil-Initial -yhtymää joka on maailman johtava saniteettitilojen hygieniapalveluiden toimittaja.

Etusivu

Käsidesi on oikein käytettynä hyödyllinen

25/03/2015

16.2.2016

Saippuan puuttuminen voi yllättää lomailijan vaikkapa lentomatkalla tai ravintolan vessassa. Hiihtolomareissulaisen käsimatkatavaroista kannattaakin varata tilaa käsidesipullolle. Tehokkaimmat käsidesit tehoavat paitsi influenssaviruksiin, myös vatsatautia aiheuttavaan norovirukseen.

Vilkkaat lentokentät, kuhisevat kahvilat ja vilkkaat ostoskeskukset ovat viruksille ja bakteereille oivallisia paikkoja löytää uusia kantajia. Hiihtolomareissut osuvat vuoden pahimpaan influenssa aikaan, joten käsihygieniaan kannattaa lomahuumassa kiinnittää erityistä huomiota.

Tehokkain tapa selättää pöpöt on helppo: kädet pestään huolellisesti saippualla, huuhdellaan ja kuivataan hyvin puhtaaseen paperiin tai pyyhkeeseen.

”Aina saippuaa ei kuitenkaan ole tarjolla, jolloin käsien mekaaninen hieronta juoksevan veden alla vie ainakin osan bakteereista mennessään, lisäksi käsien kunnollinen kuivaus on tärkeää. Vesipesu on syytä täydentää käsidesillä. Käsidesit ovat erittäin tehokkaita etenkin influenssaviruksia vastaan” sanoo Initialin avainasiakaspäällikkö Erja Hietala.

Kun käytät käsidesiä, on syytä muistaa kolme helppoa sääntöä:

  1. Annostele käsidesiä riittävästi.
  2. Anna käsidesille aikaa vaikuttaa.
  3. Anna käsien kuivua. Kosteiden käsien kuivaaminen vaikkapa housuntakamukseen tai paidanhelmaan tekee tyhjäksi hyvät aikeet.

”Käsipesun jälkeen on syytä muistaa hanan sulkeminen turvallisesti. Vesihana ja wc-tilojen ovet kannattaakin avata vaikkapa kyynärpäällä. Näin kädet pysyvät puhtaana ainakin wc:stä ulos asti” Erja Hietala muistuttaa.